Aveți nevoie de: 1 dovlecel (circa 700 gr), 3 ouă, 2 căței usturoi, 2-3 fire ceapă verde, 100 gr făină albă, 20 ml ulei floarea soarelui, 1/2 linguriță sare, piper, smântână, mărar uscat, ulei pentru prăjit.
Dovlecelul se spală, i se îndepărtează capetele, se taie cuburi.
Se pun în robot. Se adaugă ouăle. Usturoiul se pisează și se adaugă peste dovlecel, împreună cu sarea și piperul. Se mixează bine. Ceapa verde se taie feliuțe și se adaugă în compoziția turnată în bol. Se amestecă. Se adaugă făina. Se amestecă. Se adaugă uleiul și se amestecă. În tigaie se pune ulei la încălzit. Se pune câte o lingură din compoziție la prăjit. Se lasă la rumenit pe ambele părți. Se scot pe prosop de hârtie.Se servesc cu smântâna amestecată cu mărar.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu