vineri, 18 septembrie 2020

Mămăligă cu brânză la cuptor

Aveți nevoie de: 200 gr făină mălai, 1 litru apă, 100 gr smântână, 40 gr unt, 150 gr caș ras.

Se pune la fiert apa cu sare. Când începe să fiarbă, se adaugă făina de mălai.

Se amestecă cu telul pe foc până se îngroașă.

Apoi se ia de pe foc și se adaugă smântâna.

Se amestecă până la omogenizare. Apoi se adaugă și 30 gr unt: se amestecă până la omogenizare.

Se unge tava cu restul de unt și se toarnă în ea jumătate din mămăligă: se nivelează și se presară deasupra jumătate din cașul ras.

Se toarnă restul de mămăligă, se nivelează și deasupra se presară restul de caș ras.

Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 25 minute.

Se scoate, se lasă puțin la răcorit, apoi se taie pătrățele.

POFTA BUNA!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu