luni, 21 septembrie 2020

Gogoașă cu ricotta și lămâie

Aveți nevoie de: 4 ouă, 220 gr zahăr, coaja rasă de la 1 lămâie, sucul stors de la 1 lămâie, 1/2 linguriță esență lămâie, 100 ml ulei de floarea soarelui, 80 gr amidon, 250 gr ricotta, 260 gr făină albă 000, 1 plic praf de copt, zahăr pudră, unt.

Ouăle se mixează.

Se adaugă apoi zahărul.

După încorporare, se adaugă coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie și esența de lămâie.

Se mixează, apoi se adaugă uleiul.
Se mixează până la încorporare, apoi se adaugă ricotta.
Se mixează până la încorporare, apoi se adaugă amidonul și se continuă mixarea.
Apoi se adaugă, pe rând, făina albă amestecată cu praful de copt.
Se mixează până la omogenizare.
Apoi se unge forma de prăjituri guguluf cu unt și se presară niște făină albă: în ea se toarnă compoziția.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 45 minute.
Se scoate apoi și se lasă la răcit vreo 20 minute, după aceea se răstoarnă.
Deasupra se presară zahăr pudră.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu