marți, 9 iunie 2020

Cheesecake zebră

Aveți nevoie de: 270 gr biscuiți, 25 ml lapte, 100 gr unt. Iar pentru cremă: 100 ml lapte, 2 plicuri gelatină, 300 gr lapte condensat, 400 gr iaurt, 200 gr frișcă lichidă, 2-3 lingurițe pudră de cacao.
Biscuiții se rup bucăți și se pun în robot.
Se mixează până se fărâmițează, se răstoarnă în bol și se adaugă 25 ml lapte și untul topit.
Se amestecă până la omogenizare, apoi se răstoarnă într-o tavă rotundă cu fund detașabil. Se presează bine cu lingura/fundul unui pahar.
Tava se dă la rece până e gata crema.
Într-un ibric se toarnă laptele, iar apoi se adaugă gelatina.
Se amestecă cu lingura până la omogenizare. Apoi se pune pe foc și se amestecă des, până se topește gelatina. Se lasă la răcit.
Într-un bol încăpător se toarnă laptele condensat.
Se adaugă iaurtul.
Se mixează până la omogenizare, apoi se adaugă laptele cu gelatină.
Se mixează până la omogenizare și încorporare.
Frișca se bate și se adaugă peste compoziția cu iaurt: se mixează totul împreună.
Apoi compoziția se împarte în două părți egale. Într-una din ele se adaugă pudra de cacao și se amestecă cu lingura până la încorporare.
Tava cu blatul de biscuiți se scoate de la frigider. Se adaugă vreo 3 linguri de compoziție cu cacao și tava se mișcă în cerc pentru a acoperi tot blatul de biscuiți.
Apoi se adaugă 2-3 linguri de compoziție albă în mijlocul tăvii. În mijlocul acesteia se adaugă 2-3 linguri de compoziție cu cacao. În mijloc se adaugă iar 2-3 linguri de compoziție albă.
Se continuă tot așa, până terminați cremele.
Se ia un băț de frigărui și se trasează linii dinspre margine spre mijloc.
Se trasează linii în număr par.
Se lasă la rece câteva ore (eu am lăsat-o de seara până dimineața).
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu