sâmbătă, 20 iunie 2020

Pavlova

Un desert potrivit pentru vară. Și nu numai!
Aveți nevoie de: 8 albușuri, 300 gr zahăr, 2 lingurițe esență de vanilie, 2 linguri de oțet, 40 gr amidon, 500 ml frișcă lichidă, 1 vârf de cuțit de sare, fructe proaspete (eu am folosit căpșuni și kiwi).
Albușurile se mixează spumă tare cu sarea. Apoi se adaugă, pe rând, zahărul și se continuă mixarea. Se adaugă oțetul și se continuă mixarea până se topește zahărul. Apoi se adaugă amidonul și esența de vanilie și se mai mixează încă 15-20 secunde la viteză mare.
Bezeaua obținută se împarte în două, formând două cercuri egale (de preferat să fie mai întinse și nu foarte înalte) în tăvi învelite în hârtie de copt.
Tăvile se dau la cuptorul preîncălzit la 120 grade pentru 90 minute.
Apoi se lasă la răcit.
Frișca se bate bine.
Se ia una din bezele, se desprinde cu grijă de hârtia de copt și se așază pe tavă/platou.
Deasupra se toarnă jumătate din frișca bătută, apoi se presară bucățele de fructe.
Deasupra se așază cealaltă bezea, desprinsă tot cu grijă (e posibil să crape, dar nu e nicio problemă). Peste bezea se toarnă restul de frișcă (puteți pune frișcă și pe margini de jur-împrejur), se nivelează și se decorează cu fructe.
Se poate servi așa sau puteți pregăti și un sos de căpșuni: 100 gr căpșuni spălate bine cu zeama de la 1/2 lămâie și 2 linguri de zahăr: se pun toate la fiert, după ce dau în clocot se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se strecoară totul printr-o sită. Cu siropul obținut se stropesc feliile de pavlova.
POFTĂ BUNĂ!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu