Aveți nevoie de: 400 gr făină albă 000, 2 ouă, 130 gr zahăr, 100 ml ulei de floarea soarelui, 50 ml lapte, 1 plic praf de copt, 2 linguri bucățele de ciocolată, 1/4 linguriță esență de lămâie.
Într-un bol se sparg ouăle. Se adaugă zahărul.
Se adaugă esența de lămâie, laptele și uleiul.
Se adaugă și praful de copt și se amestecă bine cu lingura. Apoi se adaugă, pe rând, făina albă.
După adăugarea făinii, se răstoarnă pe masă și se frământă până când aluatul nu se mai lipește de mână. Se adaugă bucățelele de ciocolată și se amestecă până la încorporare.
Apoi din aluat se rup bucățele, din care se formează bastonașe, care se așază pe hârtia de copt.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 18 minute.
Și vor dispărea de pe masă în doi timpi și trei mișcări.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu