Aveți nevoie de: 100 ml lapte, 1 plic drojdie uscată, 250 gr făină albă 000, 30 gr zahăr, 25 gr unt la temperatura camerei, 1 ou, 1/2 linguriță sare.
Drojdia se toarnă peste laptele călduț și un vârf de cuțit de zahăr.
Se amestecă și se lasă deoparte câteva minute.
Într-un bol se pune făină albă și se adaugă sarea și zahărul.
Se amestecă cu telul, apoi se adaugă 1 ou și amestecul cu lapte.
Se amestecă cu telul, apoi cu mâna. După încorporare, se adaugă untul cuburi.
Se amestecă până la încorporare, apoi se formează o bilă, se pune în bol și se lasă la dospit 1 oră.
Apoi se răstoarnă pe masa presărată cu făină albă, se taie în două și fiecare jumătate se taie în trei.
Din fiecare bucată se formează un bastonaș, care se rulează sub formă de melc, care se așază pe o bucată de hârtie de copt.
Se lasă la dospit acoperiți 30 minute.
Apoi se prăjesc în ulei fierbinte, câteva minute pe fiecare parte, până se rumenesc.
Se scot pe prosop de bucătărie.
Apoi se tăvălesc prin zahăr.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu