joi, 7 februarie 2019

Chec cu iaurt și ciocolată

Aveți nevoie de: 250 gr făină albă, 3 ouă, 150 gr unt (moale), 150 gr iaurt, 120 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 1/4 linguriță esență vanilie, cam 3 linguri de fulgi ciocolată.
Ingredientele se scot pe masă cu o jumătate de oră înainte.
Într-un bol se mixează untul moale cu zahărul și zahărul vanilat.
Se adaugă apoi, pe rând, ouăle și se mixează până la încorporare.
Făina se amestecă cu praful de copt și se adaugă în bol cernută.
După încorporare se adaugă și iaurtul.
După încorporare se adaugă esența de lămâie, apoi fulgii de ciocolată, care se vor încorpora amestecând cu lingura.
După încorporare, compoziția se toarnă într-o tavă de cozonac învelită în hârtie de copt și se nivelează.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 50 minute.
Se lasă la răcit o jumătate de oră înainte de a-l felia.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu