Aveți nevoie de: 700 gr dovleac (curățat de coajă), 250 gr mozzarella, 1/2 ceapă albă, 100 gr ricotta, sare, ulei de măsline, pesmet, foi de lasagna.
Dovleacul se taie cubulețe: se pun 250 gr într-un ibric împreună cu 250 ml apă și 1/2 linguriță de sare.
Se lasă pe foc 5 minute.
Într-o tigaie, pe foc, se pun 2 linguri de ulei de măsline și se adaugă ceapa tocată mărunt.
După ce devine sticloasă, se adaugă restul cubulețelor de dovleac și un vârf de cuțit de sare și se călesc până se înmoaie.
Dacă dovleacul din ibric este fiert, se ia de pe foc și se mixează cu mixerul vertical.
Apoi se adaugă 100 gr ricotta și se mixează până obțineți un sos cremos.
Se ia o tavă dreptunghiulară și se pune un strat de sos, apoi un strat de foi de lasagna.
Se pune iar un strat de sos, apoi un strat de legume călite.
Se presară și cuburi de mozzarella.
Apoi urmează iar un strat de foi de lasagna, sos, legume călite, cuburi de mozzarella.
Și încă un strat, la fel (în funcție de mărimea tăvii, obțineți 3 sau 4 straturi).
Ultimul strat va fi un strat de foi de lasagna, peste care se întinde sos, cuburi de mozzarella și niște pesmet.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 200 grade, pentru 20 minute.
Și după 15-20 minute, se poate felia și servi.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu