joi, 14 februarie 2019

Plăcintă cu brânză de vaci

Aveți nevoie de: 500 gr bânză de vaci, 4 ouă, 100 gr unt la temperatura camerei, 150 gr zahăr, esență de vanilie, zahăr pudră, un vârf de sare.
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Untul moale se mixează cu zahărul.
Se adaugă, pe rând, gălbenușurile și se continuă mixarea până la încorporare.
Apoi se adaugă, pe rând, brânza de vaci și 1/2 linguriță esență de vanilie.
Se mixează până la omogenizare.
Albușurile se bat spumă tare cu un vârf de cuțit de sare.
Și se adaugă, pe rând, în compoziție amestecând încet cu lingura.
După încorporare, compoziția se toarnă într-o tavă învelită în hârtie de copt și se nivelează.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru o oră. Apoi se întredeschide ușa cuptorului și se mai lasă tava în cuptor 30 minute și doar apoi se scoate.
Se poate presăra deasupra niște zahăr pudră.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu