Un deliciu!!!
Aveți nevoie de: 2 banane, 3 ouă, 90 gr făină albă, 1/2 linguriță esență vanilie, 85 gr zahăr, 40 ml ulei floarea soarelui, 60 ml lapte, 1/2 plic praf de copt, 1 linguriță cacao, 1 cutie (250 gr) mascarpone, 1 lingură Nutella.
Albușurile se separă de gălbenușuri.
Într-un bol se pun gălbenușurile și se adaugă 70 gr făină albă.
Apoi se adaugă 15 gr zahăr, esența de vanilie, uleiul și laptele și se mixează bine.
Într-un alt bol se mixează 1 albuș spumă tare.
Apoi se adaugă peste el 2 lingurițe de zahăr și se continuă mixarea. După încorporare se adaugă 1 lingură de făină (aproximativ 20 gr) cernută și 2 linguri de compoziție cu gălbenuș.
Se amestecă cu lingura până la omogenizare, apoi compoziția obținută se toarnă într-o pungă de congelator (adică mai tare) căreia i se taie un colț și în tava îmbrăcată în hârtie de copt se formează linii neregulate.
Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 1 minut.
Albușurile rămase se bat spumă tare, apoi se adaugă 50 gr zahăr și praful de copt și se mixează până la încorporare. Peste ele se adaugă compoziția cu gălbenușuri.
Se adaugă și pudra de cacao și se amestecă bine cu lingura.
După omogenizare compoziția se toarnă în tava scoasă de la cuptor.
Se nivelează și tava se dă la cuptor (tot la 180 grade) pentru 15 minute.
După ce se scoate, se răstoarnă peste un prosop de bucătărie presărat nu zahăr. După 4-5 minute îndepărtați hârtia de copt.
Se acoperă cu un alt prosop de bucătărie umed și se răstoarnă, pentru ca partea cu linii să fie dedesubt.
Se lasă acoperită până pregătiți crema: crema mascarpone se amestecă cu Nutella până la omogenizare, apoi se întinde uniform peste blat.
Bananele se curăța de coajă și li se taie capetele, pentru a rămâne partea dreaptă din ele. Se așază pe un capăt, peste cremă.
Se rulează dinspre capătul cu banane spre celălalt capăt.
Se ține la rece 2 ore înainte de feliere.
POFTĂ BUNĂ!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu