sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Plăcinte cu brânză de vaci

Aveți nevoie de: 3 cartofi medii, 120 gr brânză de vaci, 1 ou, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță sare, 300 gr făină albă, puțin unt.
Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie cuburi mari care se pun în 750 ml apă și se fierb cu capacul pus.
După ce au fiert se scurg de apă și se pisează bine, ca pentru piure.
Peste cartofi se adaugă brânza de vaci (scursă de lichid), bicarbonatul de sodiu, sarea și oul.
Se amestecă cu lingura, apoi se adaugă făina albă și se frământă cu mâna.
După ce obțineți un aluat care nu se mai lipește de mâna, se formează din aluat o bilă care se pune într-un castron și se lasă deoparte, acoperit, 30 minute.
Apoi se pune pe masa presărată cu puțină făină albă, se mai frământă puțin și pe masă. Se formează apoi o bilă care se taie în două.
Fiecare jumătate se taie în patru.
Se ia apoi câte o bucată și se întinde cu sucitorul pe masa cu făină albă. Se pun apoi în tigaie la prăjit, cu capacul pus (cu foarte puțin ulei sau și mai bine fără ulei în tigaie antiaderentă).
După ce s-au rumenit, se întorc și pe cealaltă parte.
După ce se iau de pe foc se ung cu unt cu ajutorul pensulei.
Se servesc, preferabil, calde.
POFTĂ BUNĂ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu