Un deliciu rapid de pregatit!
Aveti nevoie de: circa 50 biscuiti simpli, 2 oua, 2 galbenusuri, 1200 ml lapte, 50 gr unt, 140 gr zahar, 100 gr amidon, 100 gr faina, 1 lingurita esenta de vanilie - eu am folosit doar 1 plic de zahar vanilat pentru ca dupa ce am inceput prepararea am observat ca nu mai am esenta de vanilie :)
Intr-o cratita se pune la fiert 1 litru de lapte cu zaharul, esenta de vanilie si untul si se amesteca putin ca sa se dizolve zaharul.
Intr-un bol se sparg ouale, se adauga si cele 2 galbenusuri, apoi laptele ramas.
Se amesteca bine cu telul, apoi se adauga amidonul si faina alba, pe rand.
Se amesteca pana la omogenizare.
Cand laptele din cratita ajunge la punctul de fierbere, se adauga compozitia cu oua, amestecand continuu.
Se amesteca pe foc pana se ingroasa, apoi se ia cratita de pe foc si se lasa deoparte sa se racoreasca putin, amestecand din cand in cand.
Intr-o tava se intinde niste folie alimentara peste care se asaza un strat de biscuiti, apoi crema.
Se niveleaza crema, iar deasupra se pune un alt strat de biscuiti.
Tava se lasa la frigider vreo 4 ore inainte de a felia prajitura (eu am facut-o seara si am lasat-o pana dimineata).
Puteti presara deasupra si niste zahar pudra.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu