Prajitura copilariei!
Aveti nevoie de: 175 gr zahar, 35 gr unt, 1 ou, 1 lingura miere, 100 ml lapte, 200 gr faina alba, 1/2 pliculet praf de copt; fulgi de cocos.
Oul se mixeaza, adaugand pe rand zaharul.
Apoi se adauga mierea si se continua mixarea.
Laptele se incalzeste putin pe foc, adaugand in el untul pana se topeste.
In compozitie se adauga pe rand faina amestecata cu praful de copt, alternativ cu laptele caldut.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava imbracata in hartie de copt (daca folositi o tava mai mare, dublati cantitatile).
Tava se da la cuptor (preincalzit) pentru circa 30 minute la 170 grade.
Dupa ce se scoate, se lasa la racit.
Pentru glazura aveti nevoie de: 120 gr zahar, 150 gr unt, 60 ml lapte, 1 lingura cacao pudra si 1/2 sticluta esenta de rom. Se amesteca primele 4 ingrediente, apoi se toarna intr-o cratita, pe foc mic si se amesteca pana se topeste zaharul. Apoi se adauga esenta de rom si se opreste focul. Se lasa 5-10 minute la racit.
Prajitura racita se taie cubulete.
Fiecare cub se scufunda in glazura, apoi se scurge si se tavaleste prin fulgi de cocos pana se imbraca in fulgi pe toate partile.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu