duminică, 10 decembrie 2017

Batoane cu mac

Cand am vazut reteta, m-am si gandit la pauzele de la scoala cand mancam repede cate un baton din asta.
Aveti nevoie de: 450 gr faina alba, 3 linguri de zahar, 1/2 lingurita sare, 100 gr unt, 300 ml lapte, un pliculet drojdie uscata, ulei, seminte mac.
Pentru sirop: 50 gr zahar, 50 ml apa, 1 lingura esenta vanilie.
Drojdia se amesteca cu zaharul si 3-4 linguri de lapte caldut.
Se amesteca si se lasa deoparte 10-15 minute.
Apoi se adauga treptat untul topit si se amesteca.
Se adauga treptat si restul de lapte impreuna cu faina alba si sarea.
Se framanta bine, pana obtineti un aluat elastic. Se acoperta vasul si se lasa la dospit 30-40 minute intr-un loc caldut.
Dupa ce a crescut, se rastoarna pe masa cu ulei.
Aluatul se intinde in foaie subtire in forma de dreptunghi si se taie in doua pe lungime si apoi in 8 dreptunghiuri; acestea se ruleaza fiecare.
Se asaza in tava invelita cu hartie de copt, se ung cu putin ulei si se presara cu seminte de mac.
Tava se da la cuptor (preincalzit) la 180 grade pentru 15 minute, apoi inca 15 minute la 170 grade.
Intre timp se prepara siropul, punand la fiert cele trei ingrediente.
Cu 5 minute inainte de a fi gata, se scot si se ung cu sirop.
Apoi se baga din nou in cuptor inca 5 minute.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu