Aveti nevoie de: 1/2 dovleac placintar mediu, 1 cana de orez cu bob lung, 1 ceapa, 1 litru supa de legume, 30 gr unt, parmezan, sare, piper alb, ulei de masline.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-o tigaie adanca se pune putin ulei de masline: dupa ce se incalzeste se adauga ceapa taiata marunt si se caleste 2-3 minute la foc mediu.
Dovleacul se curata se coaja, i se indeparteaza miezul si apoi se taie cubulete, care se adauga peste ceapa, la calit.
Dupa circa 7 minute, se adauga 1 polonic de supa si se amesteca.
Intre timp orezul se pune intr-o alta tigaie pe foc (doar orezul, fara nimic altceva): dupa 2-3 minute pe foc, amestecand din cand in cand, orezul se adauga peste legume.
Se amesteca, apoi se adauga un polonic de supa: dupa ce supa este absorbita, se adauga inca un polonic de supa si tot asa, pana ce orezul este fiert.
Apoi se stinge focul si se adauga un pumn de parmezan ras si untul taiat cuburi.
Se amesteca pana la incorporare.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu