Pentru a fi in ton cu perioada, m-am gandit sa folosesc si dovleacul in niste briose delicioase si vi le recomand cu drag: au iesit asa de bune, ca nu ne mai saturam de ele.
Aveti nevoie de: 1/2 dovleac placintar mediu, 240 gr faina alba, 1 pliculet praf de copt, 2 oua, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita esenta de vanilie, 2-3 linguri miere, 3 linguri ulei, 4 linguri lapte.
Dovleacul se taie in bucati si se da la cuptor pana se inmoaie.
Se scoate, se lasa la racit 15-20 minute.
Apoi se scoate miezul cu lingura si se piseaza bine cu furculita.
Faina alba se amesteca cu praful se copt si bicarbonatul de sodiu.
Separat se mixeaza ouale cu mierea.
Se adauga piureul de dovleac si se continua mixarea.
Se adauga apoi uleiul, laptele si esenta de vanilie si se mixeaza bine.
Se amesteca apoi totul peste ingredientele uscate si se amesteca pana la incorporare.
Se pune compozitie in formele de briose (nu umplute pana sus, pentru ca la cuptor vor creste).
Se dau la cuptor (preincalzit) la 180 grade pentru 20-25 minute.
Se scot si se savureaza dupa 10-15 minute ca nu nu va ardeti :) (sunt delicioase si cu frisca la tub, garantat!)
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu