miercuri, 29 noiembrie 2017

Oua picante la cuptor

Aveti nevoie de: 1 ceapa rosie, 2 catei usturoi, 1/2 ardei iute (sau unul intreg daca va place si mai picant), 1 conserva rosii cuburi, 1 conserva fasole rosie, cateva lipii mexicane, 1 cubulet unt, branza rasa, 3-4 oua, sare, piper, ulei.
Ceapa se curata si se toaca marunt; usturoiul se curata si se taie feliute; ardeiul iute se spala si se taie feliute, indepartand samburii. Se pun toate la calit in ulei.
Dupa 4 minute (in care se amesteca din cand in cand) se adauga sare si apoi si conserva de rosii si se amesteca.
Dupa ce incepe sa scada lichidul, se adauga conserva de fasole (boabele de fasole trebuie scurse de lichidul din conserva si spalate cu apa rece).
Se amesteca pe foc 1 minut, apoi se opreste focul.
Se ia un vas termorezistent/tigaie adanca care se unge cu unt: pe margini se pun jumatati de lipii.
Apoi se acopera si fundul vasului cu lipii intregi astfel incat sa acoperiti intreaga suprafata.
Se toarna in mijloc compozitia si se niveleaza.
Se fac mici gauri cu lingura in care se sparge cate un ou. 
Se pun oua de jur-imprejur: pe oua se pune putina sare si piper, apoi se rade deasupra niste branza.
Deasupra se razuieste niste ardei iute rosu.
Se da la cuptor (preincalzit) pentru 10 minute la 180 grade.
Se serveste cald.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu