marți, 17 octombrie 2017

Paste carbonara cu macrou afumat

Cred ca asa ceva nu ati mai incercat! Dar merita!
Aveti nevoie de: 250 gr penne, un macrou afumat, 1 dovlecel/zucchini, 1/2 ceapa alba, 2 oua, 100 ml lapte, 1 lingura plina de parmezan ras, sare, piper, ulei de masline.
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-o tigaie adanca se pune la calit in putin ulei de masline ceapa taiata felii subtiri.
Dovlecelul taiat in doua pe lungime se curata de partea moale din mijloc, apoi se taie felii subtiri.
Se adauga si dovlecelul in tigaie, pe foc.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se amesteca cateva minute, pana incepe sa se inmoaie dovlecelul.
Macroul se taie in doua pe lungime, indepartand oasele, apoi se taie felii subtiri, care se adauga langa legume, in tigaie, tinandu-le fiecare pe jumatate de tigaie cateva minute, pana incepe sa se prajeasca pestele. 
Apoi se amesteca impreuna.
Intre timp se prepara sosul: ouale se bat cu furculita, apoi se adauga laptele si parmezanul ras, amestecand pana la incorporare: se adauga si o jumatate de pahar cu apa in care au fiert pastele.
Se adauga in tigaie pastele fierte si scurse, amestecand din cand in cand.
Dupa 3-4 minute se stinge focul si se toarna sosul, amestecand pana cand pastele se imbraca in sos.
Si sunt gata de servit.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu