E sfarsit de octombrie, deci dovleacul e la putere. Asa ca era musai sa incerc o reteta cu el.
Aveti nevoie de: 1 dovleac placintar, 1 catel de usturoi, 1 ceapa alba, un ardei iute rosu, circa 900 ml supa de legume, sare, piper, smantana, ulei.
Dovleacul se taie in doua pe lungime si se indeparteaza semintele. Fiecare jumatate se incrusteaza cu cutitul, pentru a se patrunde mai repede.
Catelul se usturoi se pune intr-una din jumatati, cu tot cu coaja si dovleacul se da la cuptor pana se inmoaie (va dura mai mult sau mai putin in functie de dimensiunea dovleacului: verificati din cand in cand cu furculita).
Intre timp se caleste ceapa tocata marunt in niste ulei incins.
Cand este gata dovleacul, se scoate din cuptor: se ia usturoiul, i se indeparteaza coaja si se adauga langa ceapa, la calit. Se adauga dupa 2 minute si niste ardei iute rosu tocat marunt si se calesc impreuna inca vreo 2-3 minute.
Miezul dovleacului copt se ia cu lingura si se adauga peste legumele calite.
Se adauga si supa de legume si se mai lasa pe foc un minut. Apoi se da totul la blender, mixand bine.
Apoi se pune totul inapoi in cratita/oala si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Iar pentru doritori, se serveste cu o lingura de smantana sau numai cu putin ardei rosu tocat marunt.
Merge de minune pe vremea asta.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu