sâmbătă, 22 octombrie 2016

Clatite din faina de naut

De incercat, neaparat! Sunt foarte gustoase!
Aveti nevoie de: 1 cana faina de naut, 1 ardei iute verde, 1 catel de usturoi, 2 linguri pline de patrunjel verde tocat, 1 lingurita de Garam Masala, 1/2 lungurita turmeric, 1 lingurita sare, aproximativ 2 cani de apa, putin ulei de floarea soarelui, optional niste ineluse de ceapa verde.
Intr-un bol se amesteca faina de naut cu sarea, turmericul si Garam Masala.
Se adauga apa, putin cate putin, amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase. Apoi se adauga usturoiul tocat, ardeiul verde tocat marunt, patrunjelul si ceapa verde.
Se amesteca pana la incorporare (compozitia obtinuta trebuie sa fie asemanatoare celei de clatite obisnuite), iar apoi se lasa sa stea deoparte 15 minute.
Tigaia pe foc se stropeste cu putin ulei si se adauga un polonic de compozitie care se intinde rotind tigaia.
Se prajesc pe ambele parti aproximativ 3-4 minute, la foc mic.
Si sunt foarte bune cat mai calde.
POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu