Am vazut aceasta reteta intr-o postare a unui prieten de pe facebook, preluata de pe andreilaslau: e cu trei ingrediente doar, deci e chiar usor de facut si foarte foarte buna.
Aveti nevoie de: 3 oua, 120 gr crema de branza si 120 gr ciocolata alba (iar pentru decor niste zahar pudra).
Ciocolata alba se rupe/taie bucati si se pune la topit pe aburi. Dupa ce s-a topit, se lasa deoparte, sa se raceasca.
Ouale se separa, iar albusurile se tin la frigider pana aveti nevoie de ele.
Galbenusurile se bat bine cu mixerul.
Peste ciocolata racita se adauga crema de branza si se amesteca bine.
Peste ele se adauga apoi galbenusurile batute.
Se amesteca bine cu lingura, pana la incorporare.
Albusurile se scot de la frigider si se bat spuma tare cu mixerul. Apoi se adauga pe rand in compozitie, amestecand usor cu lingura, pana se incorporeaza.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava rotunda (preferabil cu fund detasabil), care in prelabil a fost unsa cu unt pe peretii laterali, iar pe fundul tavii s-a pus hartie de copt.
Tava se da la cuptor (preincalzit): 15 minute la 170 grade si 15 minute la 150 grade. Se opreste apoi caldura, dar tava se lasa inca 15 minute in cuptor si numai apoi se scoate.
Deasupra se presara zahar pudra.
Se serveste dupa ce s-a racit complet.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu