Aveti nevoie de: 3 cartofi medii, 1 ceapa, 50 gr branza/cas, 300 gr ciuperci champignon brune, 1-2 fire ceapa verde, sare, piper, boia, 30 gr unt.
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.
Ceapa se toaca marunt.
Pe foc intr-o tigaie incapatoare se pune untul: se caleste in el ceapa.
Dupa aceea se adauga cubuletele de cartofi.
Se amesteca doar dupa 3-4 minute si se lasa si pe celelalte parti tot cate 3-4 minute.
Se condimenteaza cu sare, piper si boia.
Se apasa cu lingura cateva cubulete de cartofi, ca sa se sfarme (iar amidonul din ei sa ii faca sa stea mai lipiti, ca o placinta).
Cartofii prajiti pe toate partile se aduna cat mai mult si deasupra se presara niste cas/branza ras/a pe razatoarea cu gauri mari.
Tigaia se da la cuptor pentru 15 minute (pana se topeste branza de deasupra).
Ciupercile se spala si se taie fiecare in 4 sau 6. Se pun la calit in ulei si se condimenteaza doar cu piper. Se amesteca pe foc din cand in cand: la final se condimenteaza si cu sare (nu se pune sarea mai repede pentru ca scoate apa din ciuperci si astfel s-ar fierbe, nu s-ar cali). Se adauga si ceapa verde feliute.
Placinta de cartofi se serveste cu ciuperci calite si eventual cu bacon prajit pentru doritori.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu