sâmbătă, 16 iulie 2016

Dulceata de rubarba

Ce faci intr-o sambata dimineata cand te trezesti odihnit? Niste dulceata. De care? De rubarba, ca sa invatam lucruri noi.
Retetele gasite pentru aceasta dulceata variaza, asa ca va spun cum am facut eu: am cumparat ieri cateva fire de rubarba si dupa ce le-am taiat ambele capete, le-am cantarit: am avut 1100 gr, asa ca am folosit aceeasi cantitate de zahar (dar pentru un plus de savoare, am pus 200 gr zahar brun si restul zahar tos). Mai aveti nevoie de o pastaie de vanilie si o lamaie.
Rubarba se spala, iar se indeparteaza capetele se taie felii (nu foarte groase.)
Se pune in oala si peste ea se adauga zaharul. 
Oala se acopera si se lasa la frigider de seara pana dimineata.
Va lasa suficient lichid, asa ca nu mai trebuie sa adaugati apa.
Dimineata se pune pe foc, adaugand miezul de la pastaia de vanilie.
Cand incepe sa fiarba se adauga si zeama de la 1 lamaie.
Se fierbe 50-60 minute, apoi se pune in borcane incalzite in prealabil in cuptor.
Se inchid borcanele si se intorc cu fata in jos timp de cinci minute.
Apoi se asaza normal si le puteti aplica etichete cu ce contin.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu