marți, 1 decembrie 2015

Tocanita de fasole cu carnati

Azi e 1 Decembrie, Ziua Romaniei.
LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR, ORIUNDE V-ATI AFLA!
Nu stiu cat de traditionala e aceasta mancare, dar eu am incercat o varianta simpla, a unui englez.
Aveti nevoie de: 1 fir de carnat, 1 ceapa rosie medie, 1-2 catei de usturoi, 1 ardei rosu, 1 conserva de fasole alba (400 gr), 300 gr passata de rosii, ulei, sare, piper.
Carnatul se taie felii subtiri si se pune la prajit in ulei intr-o tigaie adanca.
Se lasa vreo 2 minute pe o parte, apoi feliutele se intorc si pe cealalta parte, tot pentru 2 minute. Apoi in mijloc se adauga ardeiul taiat cubulete.
Dupa alte 2 minute, se adauga ceapa taiata felii si usturoiul maruntit.
Se amesteca si se lasa 5-6 minute pe foc, apoi se adauga fasolea din conserva, scursa de lichid.
Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Se amesteca impreuna si dupa 2-3 minute se adauga passata de rosii: se lasa pe foc pana scade pasta de rosii.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu