vineri, 4 decembrie 2015

Trandafiri cu mar - de post

O reteta foarte rapida, vazuta pe net zilele trecute.
Aveti nevoie de: 1 aluat de foietaj proaspat (nu congelat), 1 mar rosu mare (sau 2 mai mici), putina dulceata de caise, 1/2 lamaie, zahar pudra pentru decor.
Aluatul de foietaj se desface si se taie in fasii: fiecare fasie se unge cu dulceata de caise, cu ajutorul unei pensule.
Marul se spala, i se indeparteaza cotorul si se taie feliute subtiri, care se stropesc cu zeama de la o jumatate de lamaie, se amesteca si apoi se incalzesc 1 minut la cuptorul cu microunde.
Feliutele se aranjeaza apoi pe marginea fiecarei fasii de aluat.
Partea de aluat ramasa libera se indoaie peste feliile de mar.
Apoi se ruleaza de la un capat la altul.
Trandafirii obtinuti se asaza in forme mici, rotunde (eu am folosit de silicon).
Tava se da la cuptor pentru 15 minute.
Dupa ce se scot, deasupra lor se presara zahar pudra.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu