vineri, 18 decembrie 2015

Desert cu fructe de padure

Un desert neasteptat de simplu.
Aveti nevoie de: o franzela frantuzeasca (adica dreptunghiulara), 400 gr fructe de padure congelate (eu am avut zmeura si afine), 6-7 linguri de zahar. 
Fructele congelate se pun intr-o oala pe foc impreuna cu zaharul (daca va place mai dulce, se poate adauga inca putin zahar).
Se amesteca pe foc si, dupa ce incepe sa fiarba, se mai lasa 10 minute.
Franzelei i se taie marginile deoarece aveti nevoie doar de mijloc: acesta se va taia in 4 felii pe toata lungimea franzelei.
Intr-o tava de cozonac imbracata in folie alimentara, se asaza feliile de paine pentru a acoperi toti peretii.
Cu ajutorul unei linguri se toarna niste sirop de pe fructe pe margini, intre felie si folia cu care este invelita tava, iar fructele se toarna in mijloc.
Cu ultima felie de paine ramasa, se inchide cozonacul si se preseaza bine, apoi se toarna sirop si pe aceasta.
Cu folia ramasa pe margini se acopera si suprafata de sus a cozonacului.
Se da la frigider pentru 3-4 ore (eu am lasat tava in frigider de seara pana dimineata), iar deasupra se pune o greutate pentru a continua presarea (borcan de dulceata, pet cu apa etc.).
Apoi se scoate de la rece si se rastoarna.
Se feliaza in felii nu foarte subtiri.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu