joi, 24 decembrie 2015

Raffaello

Pe cat de simpla e aceasta reteta, pe atat e de delicioasa!
Si cum de timp, de obicei, nu dispunem prea mult, este reteta ideala pentru sarbatori.
Aveti nevoie de: 250 gr unt (moale, la temparatura camerei), 250 gr zahar pudra, 250 gr lapte praf, 1 lingurita esenta de vanilie, 200 gr fulgi de cocos si, daca vreti, niste alune de padure sau migdale nesarate.
Zaharul pudra cernut se adauga peste untul taiat cubulete.
Se adauga si esenta de vanilie si se mixeaza bine, pana obtineti o spuma usoara.
Apoi se adauga laptele praf, tot cernut.
Dupa ce s-a incorporat, se adauga 100 gr fulgi de cocos si se amesteca bine.
Compozitia obtinuta se tine circa 40 minute la frigider.
Apoi se modeleaza bilute care se tavalesc prin fulgii de cocos ramasi. 
Daca folositi si alune sau migdale, cat timp sta compozitia la frigider, acestea se coc 10-15 minute la cuptor si apoi se adauga cate una in mijlocul fiecarei bilute.
Si din aceste cantitati veti obtine in jur de 60 de bomboane raffaello delicioase.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu