Pe pagina de facebook Lidl, am vazut ca azi e ziua internationala a tortului, asa ca, ce avem azi in meniu? Un tort delicios.
Aveti nevoie de: 300 gr ciocolata alba, 4 linguri de zahar, 50 gr unt, 2 oua, 3-4 linguri de faina alba, 1 lingurita praf de cardamon, 200 ml smantana de gatit, niste fructe de padure (eu am folosit afine), 5-6 linguri zahar pudra.
Ciocolata alba (200 gr) se da prin razatoarea mica: se pune in robot impreuna cu 2 linguri de zahar. Se adauga 2 linguri de apa fierbinte (nu clocotita).
Se mixeaza, apoi se adauga untul moale si restul de zahar si se mixeaza putin.
Se adauga apoi ouale, mixand totul.
Faina alba si praful de cardamon se adauga prin cernere si se mixeaza pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se toarna in tava imbracata in hartie de copt (eu am folosit o forma de silicon) si se niveleaza.
Se da la cuptor circa 25 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit.
Intre timp se pregateste si crema: smantana se pune intr-un vas pe foc pana clocoteste, apoi se toarna peste ciocolata alba ramasa, maruntita. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit, apoi se mixeaza.
Blatul racit se taie in doua. Peste prima jumatate se intinde crema, peste care se imprastie fructele; apoi se asaza si cealalta jumatate de blat.
Se pregateste si o glazura din zaharul pudra peste care se adauga, pe rand, cate o lingura de apa, pana obtineti o glazura care curge. Tortul se inveleste in glazura. Si se devoreaza, de preferat cu cineva drag.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu