sâmbătă, 26 septembrie 2015

Tocana mexicana de rosii

Afara ploua, deci e vreme buna de stat in casa si de gatit.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: 2 fire de ceapa verde, cateva fire de coriandru verde, 400 gr ardei copti la borcan, 1 conserva de rosii cuburi, 1 mana de orez, sare, ulei; iar pentru sos 200 gr iaurt, niste ardei iuti la borcan si putina menta.
Ceapa verde si coriandrul se taie marunt si se pun la calit in ulei pentru 2-3 minute.
Se adauga ardeii copti taiati in bucati si se amesteca.
Dupa 3-4 minute se adauga conserva de rosii.
Apoi se adauga orezul (spalat putin inainte). Se adauga sare dupa gust.
Se lasa totul la fiert cu capacul pus, timp de 10 minute.
Separat se prepara sosul mixand la blender iaurtul cu vreo 2 ardei iuti si putina menta (eu am folosit menta uscata, pentru ca asta era la indemana).
Tocana se paseaza putin cu blenderul vertical.
Si se serveste cu sosul de iaurt.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu