miercuri, 9 septembrie 2015

Risotto cu hribi

Aveti nevoie de: 1 ceapa, 1 praz, 30 gr unt, 300 gr orez, circa 1 litru supa de legume, 50 gr parmezan ras, 30 gr hribi dezhidratati, ulei de masline.
Hribii se pun intr-un vas incapator si peste ei se adauga apa fierbinte (pana trece apa peste ei) si se lasa deoparte.
Ceapa si prazul se curata si se toaca marunt si se pun la calit in ulei de masline si unt. Dupa 3-4 minute, se adauga hribii scursi bine de apa si taiati in bucati mai mici.
Se amesteca si se calesc impreuna inca 2 minute; apoi se adauga orezul, amestecand totul pe foc inca 1 minut.
Se adauga un polonic de supa de legume, se amesteca si se lasa orezul sa absoarba lichidul. Apoi se mai adauga un polonic de supa si se lasa iar orezul sa absoarba lichidul.
Supa se adauga tot asa, pe rand, pana este fiert orezul.
Cand s-a fiert, se opreste focul si se adauga parmezanul ras; se amesteca pana la incorporare.
Se serveste cu busuioc si e un deliciu.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu