Ce faci intr-o sambata insorita de octombrie? Niste dulceata de smochine. Am facut prima data, dar are un gust delicios.
Eu am folosit 24 bucati de smochine (cantarite au avut cam 1,2 kg): acestea se spala, se taie cuburi si se pun intr-o oala incapatoare.
Se adauga o jumatate de lamaie, taiata cubulete.
La aceasta cantitate se adauga 700 gr zahar.
Se pune oala pe foc si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza in compozitie zaharul.
Se fierbe 2 ore cu capacul pus, amestecand din cand in cand.
Se adauga, cam dupa o ora de fiert, putina scortisoara praf (eu am pus cam 1/3 lingurita).
Compozitia calda se pune in borcane (borcanele se spala, se sterg bine de apa si se incalzesc putin in cuptor), care se inchid bine.
Si dulceata e gata. Din aceasta cantitate mie mi-au iesit 7 borcanele de 200 ml.
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu