luni, 14 septembrie 2015

Prajitura cu mere si pere

Aveti nevoie de: 250 gr faina alba, 2 pliculete praf de copt, 150 gr zahar, 2 oua, 150 gr unt, 1 mar, 1 para, 1 lingurita scotisoara; pentru glazura: 25 gr unt, 3 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara.
Se pun la topit 150 gr unt, apoi se lasa la racit.
Faina se pune intr-un vas incapator: se adauga zaharul, praful de copt si 1 lingurita de scortisoara (eu nu am folosit pentru ca nu imi place).
Ouale se bat putin cu furculita si se adauga untul topit.
Se amesteca, apoi se toarna peste ingredientele uscate.
Se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga 1 mar si 1 para curatate de coaja si taiate cubulete.
Dupa incorporare, se toarna compozitia in forma cu fund detasabil (cu hartie de copt pe fund, iar peretii unsi cu unt) si se niveleaza.
Tava se da la cuptor pentru circa 30 minute.
Intre timp se pregateste o glazura din 25 gr unt, 3 linguri zahar si niste scortisoara: se lasa pe foc pana se topeste untul si se caramelizeaza putin zaharul.
Glazura se toarna peste prajitura lasata 10 minute la racit dupa ce a fost scoasa din cuptor.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu