Am descoperit pe un site italian aceasta reteta, la sfarsitul sezonului de capsuni, dar o sa recuperez la anul si o voi pregati mai des, pentru ca e simpla, dar delicioasa.
Aveti nevoie de: 1 lamaie, 500 gr ricotta, 4 linguri zahar pudra, 300 gr iaurt, 250 gr capsuni, piscoturi (eu am folosit 2 randuri si jumatate dintr-un pachet cumparat din comert), niste zmeura.
Lamaia se spala bine si se rade coaja peste ricotta; se adauga 3 linguri de zahar pudra si se amesteca impreuna.
Se adauga apoi iaurtul si se amesteca pana obtineti o crema moale.
Capsunii se spala si se mixeaza cu 1 lingura de zahar pudra (pastrand 2-3 capsuni intregi, pentru decorul final).
Piureul de capsuni se toarna intr-un vas adanc si se scufunda in el, pe rand, piscoturile, care se aseaza apoi pe fundul unei tavi.
Dupa ce s-a acoperit fundul tavii cu piscoturi imbracate in piure de capsuni, se acopera cu un strat de crema.
Se presara apoi zmeura.
Apoi se reiau straturile: piscoturi imbracate in piure de capsuni, apoi crema.
Deasupra se decoreaza cu capsunii pastrati intregi, taiati cubulete.
Tava se tine la frigider 2-3 ore.
Si desertul e gata.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu