Afara mireasma florilor de soc e imbatatoare, asa ca ar fi pacat sa nu profitam.
Va recomand un sirop de soc, cu reteta primita direct de la Maguri-Racatau.
Aveti nevoie de: 30 flori de soc, 2.5 kg zahar, 50 gr sare de lamaie, 2 lamai mari (sau 3 mai mici), 1 plic conservant.
Florile de soc se pun intr-o oala incapatoare: se adauga 2.5 litri apa rece si sarea de lamaie.
Lamaile se spala, apoi se taie felii si se adauga peste soc, apasandu-le sa intre in apa si se lasa la macerat 48 ore.
Dupa perioada de macerare, se scurge bine tot lichidul, prin tifon (puteti apoi sa il mai treceti o data si prin sita). Se adauga zaharul si conservantul si se amesteca bine cu lingura pana se topeste zaharul.
Se toarna in sticle si se pastreaza in loc racoros.
Reteta initiala e cu toate cantitatile de mai sus duble: eu am facut jumatate de portie si mi-au iesit 4 litri de sirop.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu