sâmbătă, 20 iunie 2015

Placinta cu 3 feluri de branza

Aveti nevoie de: 1 aluat de foietaj, 3 feluri de branza (eu am folosit Cheddar, ricotta si cas de oaie - cam 80 gr din fiecare), 3 linguri de smantana, 2 oua, 1 galbenus, 1 rosie, sare, piper, patrunjel.
Branza se faramiteaza/ se da prin razatoare, se adauga 2 oua si smantana si se amesteca cu furculita.
Se adauga niste patrunjel tocat si se amesteca in compozitie.
Foietajul se intinde in tava (imbracata in hartie de copt), iar in mijlocul ei se toarna compozitia si se niveleaza.
Marginile foietajului se ridica pentru a obtine un rotund si se preseaza bine cu degetele.
Deasupra compozitiei se presara niste piper macinat si se aseaza niste felii subtiri de rosii.
Marginea foietajului se unge cu galbenus de ou, batut cu furculita cu putina sare.
Placinta se da la cuptor (preincalzit) pentru circa 20 minute.
Sa insistati la presarea cu degetele a marginii foietajului, pentru ca altfel nu va ramane in forma de cerc.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu