Un mic dejun delicios! Parca suna a reclama, dar e chiar delicios si pe deasupra e si rapid de facut.
Aveti nevoie de un cozonac simplu (sau briosa frantuzeasca, asa scria pe ambalaj), 1-2 nectarine, 1 lingura de zahar, zeama de lamaie, 5 oua, 4 linguri de lapte, 3 lingurite de esenta de vanilie.
Nectarinele se spala si se taie feli subtiri: se pun intr-un bol, iar peste ele se adauga zaharul si niste zeama de lamaie. Se amesteca si se lasa deoparte cateva minute.
Ouale se sparg si se pun intr-un vas mai adanc: se adauga laptele si esenta de vanilie (eu initial am pus doar 4 oua, dar apoi am mai adaugat unul) si se bat putin impreuna.
Cozonacul se taie felii groase de vreo 3 cm; fiecare felie se taie la un capat, facand cu cutitul un fel de buzunar, in care se pun felii de nectarine.
Apoi felia se pune in oul batut, intorcand-o pe ambele parti.
Se pune la prajit in tigaie cu putin ulei, prajind-o 2-3 minute la foc mic, pe ambele parti.
Si micul dejun e gata!
Simplu, nu?
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu