joi, 28 mai 2015

Panna cotta cu capsuni

Zilele trecute am vazut pe facebook aceasta reteta super simpla si m-am gandit sa o incerc. E foarte usor de preparat, o mica problema ar fi timpul de asteptat, pentru ca partea alba trebuie preparata seara si lasata la frigider pana dimineata.
Aveti nevoie de: 200 ml lapte, 200 ml smantana de gatit, 5 linguri de zahar, cca 400 gr capsuni (eu am avut acasa vreo 300 gr, asa ca un pahar nu a fost umplut pana sus :( ), un plic de gelatina.
Gelatina se prepara intr-o jumatate de cana de apa rece, se amesteca, apoi se pune pe foc cateva minute pana se topeste. Se lasa apoi la racit.
Se pune intr-un vas laptele, smantana si 2 linguri si jumatate de zahar.
Vasul se pune pe foc, amestecand cu lingura, pana incep sa apara bule pe margine, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit 5 minute. Se adauga gelatina racita, se amesteca pentru incorporare si se toarna compozitia in paharele asezate in pozitie inclinata.
Tava in care sunt asezate paharele se lasa la frigider cel putin 4 ore sau, mai bine, de seara pana dimineata.
Capsunile se spala si li se indeparteaza codita, apoi se taie in 2 sau 4 in functie de cat de mari sunt. Se pun intr-un vas in care se adauga 2 linguri si jumatate de zahar si 2 linguri de apa.
Vasul se pune pe foc, amestecand usor si se lasa inca 1 minut dupa ce incepe sa fiarba. Apoi se mixeaza bine cu mixerul vertical.
Compozitia se toarna apoi intr-o sita si se amesteca bine, pentru a scurge cat mai mult lichid.
Sosul astfel obtinut se lasa la racit circa 20 minute, apoi se toarna in paharele scoase din frigider cu compozitia alba.
Si desertul de gata.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu