miercuri, 20 mai 2015

Foietaj cu unt de alune

Aveti nevoie de: aluat foietaj, 400 gr alune de padure in coaja, 5-6 linguri ulei de masline, sare, pere.
Alunele se sparg, se scot din coaja si se pun intr-o tava, pe care o dam la cuptor la foc mediu-mic. 
Lasam tava la cuptor 5-10 minute, pana se desprinde coaja de pe ele.
Alunele se aseaza pe o jumatate de stergar de bucatarie, iar cu cealalta jumatate se acopera si se freaca bine pentru a indeparta cojile.
Apoi alunele se pun in robot si se mixeaza bine.
Se adauga putina sare si se continua mixarea, adaugand pe rand cate o lingura de ulei de masline, pana obtineti un unt cremos.
Foietajul decongelat se taie patratele (sau cumparati aluat de foietaj taiat deja in patratele). Fiecare patrat se unge cu unt de alune si deasupra se aseaza o jumatate de para, curatata de coaja si incrustata la capatul mai lat.
Patratelele se aseaza intr-o tava imbracata in hartie de copt si se dau la cuptor pentru 15-20 minute (pana se coace aluatul).
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu