sâmbătă, 9 mai 2015

Gnocchi cu carnati

Aveti nevoie de: 2-3 cartofi medii, 1 ou, cateva linguri de faina alba, 1-2 catei de usturoi, 3 fire de carnati, 3-4 linguri de smantana, sare, unt, ulei, patrunjel.
Cartofii se curata, se taie cuburi, ca pentru pireu si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg se apa, se piseaza si se amesteca cu un ou.
Apoi se adauga, pe rand, cate o lingura de faina, pana ce compozitia capata consistenta unui aluat, care se pune pe masa (pe care s-a presarat niste faina alba) si se framanta putin.
Aluatul se taie in 4-5 portii: fiecare portie se intinde cu mainile in fasii care se taie apoi in bucati de 1-2 cm.
Acestea se pun in apa clocotind (cu putin sare) si se lasa pana se ridica singure la suprafata.
Se scot cu o paleta si se lasa deoparte cateva minute.
Intre timp, intr-o tigaie adanca se pune la topit o bucatica de unt si 2-3 linguri de ulei. Dupa ce s-a topit untul, se adauga usturoiul tocat marunt, iar dupa 2 minute se adauga si carnatii taiati felii.
Se condimenteaza cu sare, iar dupa 3 minute se adauga si smantana, amestecand totul impreuna. Dupa 1 minut se adauga si gnocchi fierti, lasand totul pe foc inca 1-2 minute, amestecand pentru ca gnocchi sa se imbrace in smantana.
Se servesc cu decor de verdeata (eu am ales patrunjel).
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu