Aveti nevoie de: 2 morcovi, 1 ceapa rosie, 1 conserva de fasole rosie, 1 conserva de fasole alba (sau de naut), 5-6 linguri pasta de rosii, 1 lingurita de boia afumata, ketchup, niste fulgi de ardei iute si seminte de chimen, cartofi dulci, chifle din faina integrala/neagra, 200 gr branza Emmentaler, rozmarin, 4-5 linguri de iaurt, ulei de masline, sare, piper.
Morcovii se taie felii si se pun la calit in ulei de masline, condimentand cu sare si piper; dupa 2-3 minute se adauga ceapa rosie taiata felii.
Se adauga 1 lingurita de boia afumata, niste fulgi de ardei iute si niste seminte de chimen, apoi niste ketchup si se amesteca.
Se adauga, dupa 2-3 minute, conservele (eu am folosit fasole rosie si naut) cu tot cu apa de pe ele si se amesteca bine.
La final se adauga pasta de rosii (si sare daca mai trebuie), apoi vasul se da la cuptor (circa 20 minute).
Cartofii dulci se spala, se ung cu ulei de masline si se coc la cuptor.
Chiflele se rup in bucati si se stropesc cu ulei de masline; deasupra se rade branza si se presara niste rozmarin, iar tava se da la cuptor pana se topeste branza (circa 15 minute).
Chili se scoate de la cuptor si se adauga in el iaurtul (mai mult sau mai putin, in functie de cat va place de picant).
Se serveste cu chifle si cartof dulce copt.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu