Un deliciu! Si un alt mod de a folosi conopida, care e chiar gustoasa.
Aveti nevoie de: 1/2 praz, unt, 2 catei usturoi, 1/2 conopida (circa 500-600 gr), 6 cartofi medii, 1 cana lapte, 1 cana smantana, ulei de masline, sare, cimbru, rozmarin, niste paine neagra (pentru crutoane).
Prazul se taie feliute (fara frunze) care se pun la calit in ulei de masline in care se adauga si o bucata de unt. Se adauga usturoiul taiat feliute si se amesteca pe foc cateva minute.
Se adauga cartofii curatati si taiati cubulete impreuna cu conopida desfacuta in buchetele.
Se adauga sare si apa, apoi se lasa la fiert cu capacul pus pentru 30-40 minute (pana sunt fierti cartofii).
Legumele se iau cu polonicul si se pun in blender, mixandu-le bine.
Compozitia se toarna intr-o oala care se pune pe foc, adaugand laptele si smantana. Se amesteca pana la incorporare.
Intre timp painea neagra/din faina integrala/cu seminte (ce preferati) se taie cubulete care se pun intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline, apoi se presara cimbru si rozmarin (eu am folosit uscate): tava se da la cuptor pentru 10-15 minute (pana devin crocante crutoanele).
Supa crema se serveste calda, cu crutoane si stropita deasupra cu niste ulei de masline.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu