duminică, 11 ianuarie 2015

Mingiute cu ou fiert

Aveti nevoie de: 5 oua, 1 ceapa, 300-400 gr carne tocata (sau 200 gr soia granule), sare, ulei, pesmet, malai.
3 oua se pun in apa la fiert si se fierb timp de 6-7 minute.
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei.
Peste ceapa se adauga carnea tocata (sau granulele de soia fierte inainte si scurse bine de apa) si se condimenteaza cu putina sare. Daca folositi soia, puneti peste carnea tocata un ou crud si amestecati pana la incorporare (ajuta compozitia sa stea unita).
Pe folie alimentara se pune niste compozitie, in mijlocul careia se aseaza un ou fiert (si decojit inainte). Marginile foliei se ridica si se unesc pentru a forma in final o minge. Se repeta operatiunea si pentru celelalte oua fierte.
Cele doua oua ramase nefierte se bat cu putina sare. Pesmetul si malaiul se amesteca intr-un bol separat.
Mingile obtinute din compozitie se dau prin ou batut, apoi se trec din amestecul de pesmet si malai.
Apoi se prajesc in baie de ulei fierbinte.

Se scot pe prosop de bucatarie si se lasa 10 minute sa se racoreasca.
Si sunt gata de devorat.
POFTA BUNA !!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu