Pentru aceasta bunatate aveti nevoie de: 750 gr ricotta, 500 gr mascarpone, 100 gr zahar (sau dupa cum va place de dulce), 1 galbenus, 1 lamaie, 50 gr stafide, 10 foi de placinta, 2-3 linguri miere, 30 gr unt.
Intr-un vas incapator se pun ricotta, mascarpone, zaharul, galbenusul, coaja de la 1 lamaie si se amesteca bine cu lingura.
Se adauga apoi stafidele si se amesteca pana se imbraca in compozitie.
Se iau 5 foi de placinta si se ung fiecare in parte cu unt topit si se aseaza una peste alta in tava.
Peste ele se toarna compozitia de ricotta si se niveleaza cu lingura.
Deasupra se aseaza celelalte 5 foi de placinta (fiecare unsa cu unt topit). Marginile se lipesc bine si se taie surplusul.
Cu varful unui cutit se pot trasa linii oblice pe ultima foaie de placinta.
Tava se da la cuptor (preincalzit) pentru 35-40 minute.
Intre timp se prepara un sirop punand mierea intr-un ibric, adaugand peste ea 1/2 cana de apa si zeama de la 1 lamaie: se amesteca pe foc pana se ingroasa putin.
Placinta se scoate si se lasa 10 minute sa se odihneasca.
Apoi se toarna deasupra sosul de miere si se poate servi.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu