Aveti nevoie de: 1 ceapa, 1 ardei rosu, 1 zucchini, 2 morcovi, 2 catei de usturoi, 200 gr linte, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, busuioc.
Ceapa se toaca mediu, usturoiul se toaca marunt.
Celelalte legume se taie cubulete.
Intr-o cratita adanca se pune niste ulei de masline si se adauga ceapa tocata, care se caleste 1 minut; se adauga apoi celelalte legume si se amesteca toate impreuna timp de 1-2 minute.
Se adauga lintea (care a stat vreo 4 ore in apa, iar apoi a fost clatita bine cu apa), se amesteca toate impreuna.
Se adauga apa (cat sa treaca bine peste legume) si sare. Se lasa pe foc sa fiarba 30 minute cu capacul pus (va iesi mai groasa, aproape ca o supa crema). Apoi se reduce focul si se stropeste cu putin ulei de masline.
Cand se serveste se stropeste cu niste otet balsamic, piper si busuioc.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu