De multe ori am evitat cus-cus-ul, dar nu stiu de ce, pentru ca e chiar gustos.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de: 1 ceapa rosie medie, 2-3 fire de carnati, sare, piper, o cana de cus-cus, putina coaja de lamaie (va iesi pentru doua persoane, daca vreti sa iasa pentru mai multi, mariti cantitatile de ingrediente).
Pe foc, intr-o tigaie adanca, se pune cus-cus-ul si se prajeste 2-3 minute, amestecandu-l din cand in cand; apoi se adauga 2 cani de apa si sare si se lasa pe foc sa se umfle.
In alta tigaie, neaderenta, se pune niste ulei de masline si se adauga carnatii taiati feliute, se amesteca 2-3 minute, iar apoi se adauga ceapa rosie tocata marunt. Dupa 3-4 minute, se adauga niste coaja de lamaie tocata marunt. Se condimenteaza cu sare si piper.
Dupa ce s-au calit, se adauga cus-cus-ul fiert si se amesteca impreuna pe foc.
Se serveste cu verdeata deasupra (eu nu am avut verdeata proaspata prin casa, asa ca am folosit uscata).
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu