duminică, 24 august 2014

Sufleu de cartofi si ricotta

Ce sa mai pregatesti din bunatatea de ricotta? Ei bine, un sufleu foarte bun.
Aveti nevoie de: 5 cartofi medii, 250 gr ricotta, 1/2 cana lapte, sare, piper alb, salvie maruntita, putin unt, parmezan ras.
Cartofii se curata de coaja si se taie felii.
Se pun la fiert in apa cu sare si se fierb cca 8 minute.
Intre timp pregatim sosul: ricotta se amesteca cu laptele si condimentele, pana la omogenizare.

Se ia o forma termorezistenta si se unge cu unt. In ea se aseaza feliile fierte de cartofi acoperind fundul si peretii, se toarna un strat de sos, apoi alt strat de cartofi, apoi iar sos.
Deasupra se presara parmezan ras.
Tava se da la cuptor timp de 30-40 minute.
Se serveste cald.
POFTA BUNA !!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu