Aveti nevoie de: 500 gr ricotta, 150 gr faina alba, 1 ou, cozi de ceapa verde, 2 catei usturoi, mazare congelata, patrunjel, menta, parmezan ras, sare, unt.
Ricotta se rastoarna pe masa, se adauga faina alba si se amesteca impreuna. Se adauga oul (batut putin) si cozile de ceapa verde tocate marunt. Se condimenteaza cu sare. Daca vi se pare prea moale compozitia, mai adaugati putina faina alba.
Aluatul obtinut se imparte in 4 parti, din fiecare se formeaza cilindrii care se taie cu cutitul in galuste de circa 1-2 cm.
Galustele se pun in vasul de pe foc, in apa clocotita (putin sarata). Sunt gata cand se ridica singure la suprafata.
Intre timp in tigaie (pe foc) se pune o bucata de unt la topit; se adauga si usturoiul tocat. Dupa ce s-a topit untul, se adauga mazarea congelata si se amesteca. Se adauga putina apa si se lasa la fiert.
Dupa ce s-a evaporat apa, se adauga patrunjelul tocat si menta, se amesteca putin.
Galustele care sunt gata, se pescuiesc cu paleta si se pun peste mazare: se amesteca pentru a se imbraca cu verdeata.
Se servesc cu parmezan ras deasupra.
POFTA BUNA !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu