sâmbătă, 8 februarie 2014

Aperitiv bicolor

Daca vreti sa va surprindeti placut musafirii, va sugerez un aperitiv rapid, gustos si "aratos".
Aveti nevoie de: 300 gr branza de vaci, 100 ml lapte, 400 gr rosii, 50 gr pasta de tomate, 2 pliculete de gelatina, sare, piper alb.
Gelatina se toarna in apa rece, se amesteca, apoi se pune pe foc cateva minute (amestecand des) si se lasa putin la racit.
Rosiile de decojesc si se taie bucatele, apoi se pun la calit pana obtineti un sos omogen, in care se adauga pasta de tomate; apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la racit.
Branza de vaci se amesteca cu laptele si se condimenteaza cu sare si piper.
In fiecare sos se adauga cate jumatate din gelatina si se amesteca fiecare sos, pana la incorporarea gelatinei.
Intr-o tava de cozonac acoperita cu folie alimentara se aseaza alternativ un strat alb si unul rosu (pentru a evita amestecarea sosurilor intre ele, puneti cate un strat, apoi tineti tava la rece cate 10 minute si doar apoi adaugati urmatorul strat).
Dupa asezarea tuturor straturilor, tava se lasa la rece circa 2-3 ore, ca sa se intareasca bine.
Si in final veti obtine o rulada care o sa va infrumuseteze masa.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu