vineri, 10 ianuarie 2014

Briose cu piersici

O reteta foarte rapida cu care va puteti surprinde placut invitatii!
Aveti nevoie de: 250 gr faina alba, 2 oua, 80 gr unt, 160 gr iaurt, 150 gr zahar, 2 linguri seminte de mac, 1 pliculet praf de copt, esenta vanilie, 2-3 piersici.
Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga iaurtul, macul si untul (moale, la temperatura camerei) si se mixeaza toate impreuna.
Ouale se bat bine cu zaharul, apoi se adauga in compozitia cu faina.
Se adauga putina esenta de vanilie si se omogenizeaza bine.
Piersicile de taie feliute (eu am folosit jumatati de piersici din compot).
In formele de briose se pun cate doua linguri din compozitie, iar deasupra se aseaza cate 2-3 felii de piersici pe fiecare (nu umpleti formele de briose pana sus, pentru ca vor creste la cuptor).
Formele de briose se aseaza intr-o tava, care se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa 25-30 minute.
POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu